naistenpäivä 8.3.2021

Ginger Vine Managementin PR-edustuksessa on runsaasti valovoimaisia ja voimakkaita naissolisteja sekä naisvetoisia bändejä.
Tässä heistä ajankohtaisimmat sekä jokaisen tuoreet sinkut!
Lue alta ajatuksia musiikkialasta naisen näkökulmasta, kuuntele inspiroivia kappaleita ja löydä jotain uutta.
Kuvaa klikkaamalla pääset jokaisen artistin Instagram-tilille.

janita

“Musiikki on ollut luonnollinen osa minua jo aivan pienestä lapsesta saakka – paljon ennen kuin tiedostin omaa tyttöyttäni tai naiseuttani. Miesvoittoisessa musiikkimaailmassa sai sen sijaan tehdä naisena paljon töitä ennen kuin uskalsi kutsua itseään muusikoksi. Mutta muusikoksi halusin, ja muusikko minusta myös tuli. Se jos mikä on minulle menestyksen mitta.”

 

#alternativepop
#singersongwriter
#rockmusic

Janita – Digging In The Dirt 

Spotify

sanna solanterä
fireproven

Miesvaltaisella alalla on monesti joutunut todistelemaan osaamistaan, joten tuntuuhan se järjettömän siistiltä, kun saa lopulta tyypit vakuutettua. Olen saanut paljon energiaa upeilta naismuusikoilta ja yrittänyt myös antaa sitä eteenpäin. Tuetaan ja autetaan toisiamme jatkossakin!”

 

#progressivemetal
#alternativemetal
#melodicmetal

Fireproven – The Maze

Spotify
YouTube

 

henna uoti

Musiikkini tulee syvältä sydämestäni, tahdon auttaa ja antaa ihmisille toivoa lauluni välityksellä.
Laulaminen on intohimoni ja olen kuullut, että kappaleistani huokuu naisellinen herkkyys ja samalla myös vahvuus. Naiseus on minulle alkukantaista voimaa, se on rakkaus.”

 

#suomipop
#suomi-iskelmä
#tanssipop

Henna Uoti – Heräsin henkiin

Spotify

KATRI O

Kun on pullauttanut jonkun biisin ulos, useasti miettii, että mistä se oikein tuli. Aivan kuin olisi joku ‘tiedemies’ sisäisen ja ulkoisen universumin välillä. Musiikki on ihmeainetta, joka pehmentää teräviä kulmia, kovia pintoja ja jolla voi maalata näkymättömiä juttuja näkyväksi.
Murretaan musa-alan myyttejä ja vapautetaan sisäiset seireenit!”

 

#guitarrock
#alternativepop
#grunge

Katri O – Glass of Wine

Spotify
YouTube

bini silvennoinen
blame me!

Musiikki naisena on voimaantumisen väline. Se on tapa rikkoa rajoja ja saada ääntä kuulluksi. Musiikintekijänä haluan luoda samaistumispintaa, jotta yhä useammat naiset ja tytöt uskaltaisivat astua rockmaailmaan.

 

#modernrock
#alternativerock
#womenofrock

Blame Me! – Toxic

Spotify
YouTube

tanja härkönen
silvernite

Elämme murrosvaiheessa, jossa naiset uskaltavat osallistua enemmän musiikkimaailmaan ja meitä myös hyväksytään enemmän mukaan, myös epätyypillisissä rooleissa. Kuitenkin asenteet juurikin naismuusikkoa kohtaan voivat vaihdella riippuen siitä, mikä rooli ja tyyli on; joskus kynnys wow-efektiin on pienempi, jos on ns. epätyypillisessä roolissa tai esiintymistyyli on ‘epänaisellinen’. Tuntuu, että jos tyyli tai rooli on naiselle tyypillinen, pitää olla poikkeuksellisen taitava tai tunnettu, jotta saa tunnustusta. Näiden asenteiden poistamiseksi on tärkeää, että naiset ja miehet tekevät yhdessä töitä samoissa bändeissä ja projekteissa.”

 

#aor
#synthwave
#hardrock

Silvernite – Danger Zone

Spotify
YouTube

AWA

Olen törmännyt vuosien aikana usein naisten vähättelyyn tällä alalla, mikä tekee erityisen kipeää siksi, että mulle musiikin tekeminen on välttämättömyys, mikäli haluan pysyä järjissäni. Musan kautta käsittelen traumoja ja tunteita, joista puhuminen on muuten tosi hankalaa. Koitan omalla toiminnallani rikkoa naisiin kohdistuvia ennakkoluuloja; opiskelen musiikin tekemistä ja tuottamista, treenaan pääinstrumenttieni lisäksi mm. rumpuja ja bassoa sekä pyrin kulkemaan periksiantamattomasti unelmiani kohti. Muun muassa näistä asioista olen vuosien aikana kuullut, etteivät ne ole naisten hommia. PYH!”

 

#suomipop
#multiinstrumentalist
#singersongwriter

AWA – Magiaa 

Spotify
YouTube 

Niki Westerback
Niki's project

“Musiikin tekeminen on aina ollut minulle kuin terapiaa. Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä tätä näin kauan ja toivottavasti saan tehdä pitkään jatkossakin. 20 vuotta pop- ja rock-maailmassa olleena on ollut hieno huomata, että sukupuolen merkitys musiikin tekemisessä ja muusikkona menestymisen mahdollisuuksissa on aina vain vähentynyt. Itse en ole kokenut ennakkoluuloja tai syrjimistä naiseuteni takia, mutta moni muu on saattanut kokea. Onneksi olemme kuitenkin menossa parempaan suuntaan, ja vahvoja naisartisteja löytyy aina vaan enemmän Suomesta ja maailmalta!”

 

#poprock
#powerballad
#alternative

Niki’s Project – I Don’t Know Why

Spotify
YouTube 

Sara strömmer
Shereign

Musiikki ja laulaminen ovat aina olleet minulle vahva itseilmaisun väline. Erityisesti naisena vahva esiintyminen ja voimakas äänenkäyttö tuovat paljon positiivista palautetta. Teen jotain, mikä resonoi muissa ihmisissä. Olen lavalla 100% läsnä juuri sellaisena kuin olen, niin hyvässä kuin pahassa.”

 

#alternativerock
#finnishrock
#femalefrontedmetal

Shereign – Against The Odds

Spotify
YouTube